Za čím si stojíme

  • Vezmi zdravie do svojich rúk

    Vezmi zdravie
    do svojich rúk

    Čo je z výživového hľadiska správne? Najrôznejšie, a často protirečiace si informácie, nás snáď nikdy neobklopovali tak veľmi, ako v posledných mesiacoch a rokoch. Myšlienka na to, ako lepšie jesť, sa potom vkráda zakaždým, keď (zase) povoľujeme gombík na nohaviciach alebo nás celý týždeň bolí chrbát.

    Dozvedieť sa viac
  • Pochutnaj si lokálne

    Pochutnaj si
    lokálne

    Vymyslieť lahodnú polievku, chrumkavý šalát alebo svieže smoothie, v ktorom chute hrajú symfóniu, zaberie produkčnému tímu týždne až mesiace. Keď si v UGO pri vývoji každého nového receptu spisujeme suroviny, nikdy na zozname ingrediencií nechýba: čerstvosť, plná chuť a prirodzená špičková kvalita.

    Dozvedieť sa viac
  • Najlepší odpad je ten, ktorý nevznikne

    Najlepší odpad je ten,
    ktorý nevznikne

    Každý by chcel mať čarovnú paličku a jedným mávnutím vrátiť planétu do čias, kedy príroda bola panenská. Nie sme slepí a sami vidíme, ako sa aj naše najbližšie okolie zmenilo, odkedy sme boli školou povinní. Ale ešte stále sa dá zatiahnuť záchranná brzda. Dobre hospodáriť s prírodnými zdrojmi a vybrať si udržateľnejší životný štýl – každý môže začať od seba.

    Dozvedieť sa viac

Ako išlo UGO

2021
2020
2019
2017
2015
2014
2012
2010
2009
2007
2006
2005

2021

2021

Keď sa v roku pandémie podarilo v Česku v rekordnom čase spustiť vlastný rozvoz jedla UGO-rozvoz.cz, pokračovalo sa ďalej: UGO nastavilo spoluprácu s ďalšími portálmi na donášku jedla až do domu.

2020

2020

Pandémia koronavírusu síce zatvorila väčšinu UGO pobočiek na dlhé mesiace, ale nezabránila nám v tom, aby sme s fanfárami zahájili prevádzku v dlho pripravovanej najväčšej UGO Salaterii na Václavskom námestí v Prahe. Výstavná skriňa zdravia má vnútri dokonca urastený strom!

2019

2019

Priestory v Nových Butoviciach na okraji Prahy už nestačia, výroba sa sťahuje za Prahu, do stredočeských Jažlovíc, kde sortiment balených šalátov nachádza prvotriedne zázemie.

2017

2017

Cestovanie dostalo šťavu a šmak. UGO kúpilo výrobňu balených šalátov Titbit v pražských Nových Butoviciach a rozšírilo sortiment balených šalátov predávaných v supermarketoch, na benzínových pumpách alebo vo vlakoch. Mať všade so sebou zdravú desiatu sa zrazu stalo ľahšie. Zmena ale nastala aj UGO Salateriách - k porcelánovým tanierom, na ktoré sa servírovali jedlá, pribudli aj poháre. Dosť bolo plastu!

2015

2015

Brno je zlatá loď, do UGO Salaterie v Brne choď! Otvára sa prvá UGO Salaterie v moravskej metropole a zákazníci si najviac objednávajú vynikajúci koktail kombinujúci čučoriedky, maliny, ananás a jahody. Na jeseň sa zrodil hit: úplne nový deväťdenný program Očista, ktorý si okamžite získal rad skalných fanúšikov.

2014

2014

Skutoční pamätníci si spomenú na sieť zdravého občerstvenia, ktorá mala v logu roztopašnú opičku. Maškrtne sa vďaka novým prevádzkam rozbehla aj UGO sieť a pribudlo niekoľko nových pobočiek. UGO tiež dostalo úplne novú tvár a svetlo sveta uzreli aj prvé UGO(VE) Salaterie.

2012

2012

Keď ju miluješ, nie je čo riešiť. Po roku rokovaní sa značka UGO stáva súčasťou tradičnej československej spoločnosti Kofola. V moravskosliezskom Krnove prvýkrát vychádza z linky šťava upravená unikátnou technológiou paskalizácie, kedy pri použití vysokého tlaku nedochádza k strate vitamínov a minerálov. Fľaštičky sa najskôr predávajú len vo freshbaroch, ale už o pár týždňov sú aj na pultoch maloobchodov.

2010

2010

Parta UGO Fandů se rozrůstá, zákazníci si čerstvé šťávy a smoothies pochvalují tak, že je to slyšet až na Slovensko. V Košicích se otevírá první slovenský freshbar a je to i první veliká změna ve vývoji firmy: práva na podnikání si pronajímá první franšízant.

2009

2009

Tri roky od založenia otvára UGO prvý pražský Freshbar v obchodnom dome Palladium. Chodiť na zdravý drink sa nosí: podľa správ z internetových vyhľadávačov Česi stále viac času venujú starostlivosti o telo a dušu: najväčšími skokanmi vo vyhľadávaní sú oblasti „zdravie a fitness“.

2007

2007

UGO prvýkrát odvážne vyráža za hranice Ostravy. Takmer naraz otvára dve nové prevádzky v plzenských nákupných centrách Olympie a Plaza a tretiu v centre Bondy v Mladej Boleslavi. Keď sa natočil prvý kornútik jahodovo-malinovej zmrzliny, bolo jasné, že sa zrodil hit. Geniálna zmrzka zo 100 % čerstvej ovocnej šťavy, bez laktózy, bez konzervantov aj umelých farbív je v lete garanciou najlepšieho osvieženia.

2006

2006

Farníkovci v Ostrave v OC Futurum otvárajú prvý UGO juice bar. Futurum je v tej dobe populárne nákupné centrum a zákazníci sú z čerstvých štiav nadšení. Kombinácie chutí sú výsledkom dlhých porád a ochutnávok s rodinou a priateľmi.

2005

2005

Marek Farník sa spoločne s manželkou Katkou vracia z ciest po Austrálii, kde skúsili študentský aj pracovný život. Uchvátila ich jednoduchosť tamojšieho zdravého stravovania: čerstvé drinky plné vitamínov kdekoľvek a kedykoľvek. Po návrate zakladajú firmu s myšlienkou, že budú aj v Česku prevádzkovať podobné juice bary plné vitamínov a dobrej nálady.

UGO SALATERIE a FRESHBARY