„Zelenú“ polovicu by mala tvoriť čo najfarebnejšia zelenina a ovocie – zeleniny má byť o trochu viac ako ovocia a zemiaky sa naozaj nepočítajú. Na štvrtine taniera ležia kvalitné sacharidy, prevažne z obilnín, a na ďalšej štvrtine sú bielkoviny v podobe mliečnych výrobkov, mäsa, vajec alebo strukovín. K tomu si doprajte „mištičku“ zdravých tukov z orechov a rýb a veľký džbán pramenitej vody. Cesta k spokojnosti a výkonom tkvie v poctivých surovinách, pestrom jedálničku a troške plánovania: myslieť na to, že telo si denne žiada pol taniera zeleniny. Že to nie je nič revolučné? O to práve ide. Existuje ale jednoduchá pomôcka: ½ taniera zeleniny.
Keď našich UGO Fandov podporujeme v tom, aby zobrali zdravie do svojich rúk, máme na mysli celý životný štýl. Dobrá nálada a úsmev na perách, aj keď to občas môže škrípať, dostatok pohybu, ktorý si najlepšie užijeme na čerstvom vzduchu, a kvalitný spánok: potom si vychutnáte nielen naše famózne šaláty a drinky, ale každý deň s radosťou.